Книга за гости

от 12 страници, общо 113 мнения   >>>Име : Петър Петков
Дата : 10 март 2023 г.
  Българските граничниконтролно-пропусквателни пунктове са в средновековието и дори по-зле що се отнася до естетика,чистота,архитектура и процедури.Това са пунктове за дискредитация на България и тормоз на преминаващите ,и затова всички граждани ,които преминават оттам трябва да бъдат обезщетявани с крупна сума пари за морални и други претърпени вреди.Митничарите трябва да са любезни,умни и да говорят чужди езици,да имат апаратура,а не да са селски бекове хванати от гората по роднинска и други линии.Шефът на митниците всеки ден трябва да се извинява искрено на всички преминаващи лично,да работи без заплата.В противен случай да си подава молбата за напускане!

Име : Иванова
Дата : 16 януари 2022 г.
  Ако купя каравана от Турция 2ра употреба и с какви документи се вкарва в БГ, за да нямам проблеми на границата.

Име : Светозар Петровић
Дата : 02 октомври 2021 г.
Препоръчана от : Капитен Андреево
  Јуче у смени око 12 часова је на ваш прелаз из правца Турске,дошао аутобус из Србије,превозник Балбус. Док је аутобус са стварима био на прегледу,путници нису били присутни. Мојој жени су из торбе узели 2 патика,једне Најк и једне Монклер!!!!! СВАКА ЧАСТ цариницима!!!!

Име : Тодор Стойков
Дата : 13 ноември 2020 г.
  Здравейте! Един час вече търся в сайта да изтегля митническа декларация обр. CN22. Е няма!!! Изпратете ми я на посоченият Email, ако вие я намерите. Благодаря!

Име : Калина Петрова
Дата : 10 август 2017 г.
  Много добре направен сайт. Попаднах на него скоро, търсейки митническа информация свързана със закупуването на металдетектор от чужбина и свързаната с това законова рамка. Останах приятно изненадан - документи, актуална информация. Браво!

Име : Yambol
Дата : 04 април 2017 г.
  Митничарите в Ямбол, начело с Шефа - мързеливи, безхаберни, при никакви чакащи те разиграват под предтекст ,че са заринати от работа да си губиш дни и време да ходиш по сто пъти, тромави и ненужни документи за елементарни пакети. Рушветаджии. За служителките нямам думи груби недодялани празноглави лелки! Дано не се налага на никой в Ямбол да работи с тези плазмодии.

Име : Георгиев
Дата : 07 септември 2015 г.
  Днес 07.09.2015 г. пътувах с полет за Варшава (14'40) и искам специално да благодаря на митническия служител, който ми е задигнал 3 кутии с цигари (с български бандерол) от куфъра след чекирането! Затова сме на това дередже! СРАМОТА!

Име : Мончева
Дата : 07 май 2015 г.
Препоръчана от : работя с този сайт
  Наложи ми се да се свържа с митнически бюра от телефонния ви указател и се оказа че те въобще не съществуват.Моля актуализирайте!

Име : Веселин
Дата : 02 май 2015 г.
  На 2 май направихме еднодневно пътуване с кола от София за Сърбия с цел посещение на Погановския манастир. Направи ми впечатление разликата в общия вид и инфраструктурата от сръбската и българската страна в митническата зона. От сръбската страна има ясна маркировка на лентите за движение на леки коли, камиони и т.н. Качеството на афалтовата настилка е безупречно. От българската страна се натъкнахме на участък от около 20-30 м с множество огромни дупки в асфалта ( 30-40 см диаметър и 15-25 см дълбочина ). Този участък няма как да бъде избегнат. Всички леки коли минаваха през него. Но това някак си може по-лесно да се преглътне в сравнение със следващия сюрприз. По средата на трасето за влизане ( след паспортна проверка ) забелязах голям кафеникав предмет. Отначало човек може да си помисли, че е някаква случайно изпусната пластмасова торба. След по-внимателно вглеждане обаче ( и добре, че се вгледах, преди да премина през нея ) се оказа, че това е голяма, ръждива, силно намачакана ламарина, която спокойно може да ви нареже гумите. Дали това беше случайно изпаднала ламарина или импровизирана 'бариера', така и не стана ясно. Ако е било първото, препятствието е толкова очевадно и толкова опасно за преминаващите коли,че човек недоумява как може служителите на пункт Калотина въобще да допуснат това да се случи; ако е било второто, поклон пред фантазията и изобретателността на нашите 'евро' митничари! Ужас! И това е лицето на нашата България от 21-и век пред чужденците! И входът на Европейския съюз. Ако човек пътува в посока от България към Сърбия, без да знае коя страна къде членува, за него най-очевидното нещо би било, че кошмарът свършва в България и Европейският съюз започва от Сърбия. Между другото това важи и за прехода България-Турция през Капитан Андреево, но това е друга случка.

Име : Никола Николов
Дата : 11 май 2013 г.
  Здравейте, като студент в УНСС изготвям разработка, представляваща описание на международна сделка - внос на стандартно дизелово гориво от страна извън ЕС. Използвайки вашата електронна база данни за набиране на необходима информация изпитвам две затруднения. Първо, не мога да намеря въпросната стока и нейния код в публикуваната на сайта на агенция "Митници" Комбинирана номенклатура. Освен това в публикувания Закон за акцизите и данъчните складове в чл.13, т. 8 се говори за код по КН 3824 90 99, какъвто в номенклатурата не присъства. В следствие това нямам възможност да определя размера на облагането, което стоката претърпява след вноса. Бих бил благодарен, ако имате възможност да ми окажете помощ и насоки за изясняване на тези проблеми. С уважение, Никола Николов[Напиши своя коментар]

Разпечатай 
[Назад] [Начало] [Горе]

Всички материали са собственост на Info.Mitnica.com
Публикуването им без знанието и съгласието на авторите е забранено!