Новини

Страните от ЕС се споразумяха за временни ограничения върху вноса на някои украински хранителни продукти

404 разглеждания от 09 април 2024 г.

    Страните от Европейския съюз се споразумяха за временни ограничения върху вноса на някои украински хранителни продукти, който според някои държави членки е дестабилизирал селскостопанския пазар, предаде Ройтерс.
   
    Преговорите продължиха със седмици на фона на протестите на фермери срещу евтиния внос от Украйна. В Полша се стигна до блокиране на границата с бившата съветска република и изсипване на украинско зърно върху железопътни релси, отбелязва Ройтерс.
   
    ДПА посочва, че споразумението по-конкретно се отнася за „птичето месо, яйцата, захарта, овесените ядки, зърнените храни, царевицата и меда“. В ЕС ще може да бъдат внасяни без мита само ограничени количества от тези продукти.
   
    Споразумението бе договорено от представители на Европейския парламент и на белгийското ротационно председателство на Съвета на ЕС. То трябва да бъде одобрено официално от ЕП и от страните членки.
   
    Ако това стане, договорените ограничения ще влязат в сила на 6 юни за период от една година.
   
    Колко тежко ще се отразят рестрикциите на украинската икономика ще зависи от това дали нападнатата от Русия страна ще успее да намери нови пазари за своята селскостопанска продукция, отбелязва ДПА.

Коментари

  Все още няма направени коментари!
 Вашият коментар 

anti robot anti robot anti robot anti robot

   Всички полета са задължителни!

Разпечатай 
[Назад] [Начало] [Горе]

Всички материали са собственост на Info.Mitnica.com
Публикуването им без знанието и съгласието на авторите е забранено!