Новини

Китай повтори предупреждението си към ЕС дни преди решението за митата

307 разглеждания от 03 юни 2024 г.

    Китай повтори предупреждението си към Европейския съюз дни преди решението за митата. Китай обвини блока, че работи за „потискане“ на китайските компании, и заяви, че ще предприеме действия, за да защити интересите си, тъй като блокът е все по-близо до налагането на мита върху китайските електромобили.
   
    Пекин иска да се справи с икономическите и търговските търкания чрез диалог и да избегне неконтролируемата ескалация, заяви министърът на търговията Уан Уънтао на среща с китайския бизнес в Испания в събота, според официално изявление. Той добави, че лидерите на Франция, Германия и ЕС са заявили, че желаят да избегнат търговска война.
   
    „Ако ЕС не практикува това, което проповядва, и продължава да потиска китайските компании, Китай ще предприеме всички необходими мерки, за да защити твърдо законните интереси на китайските компании“, се казва в изявлението.
   
    ЕС започна множество търговски проверки срещу Пекин на основание анти дъмпингови мерки и несправедливи субсидии, особено в сектора на чистите технологии. В началото на този месец блокът трябва да информира китайските износители на електромобили дали възнамерява да наложи мита и колко високи ще бъдат. Те могат да влязат в сила месец по-късно.

Китай повтори предупреждението си към ЕС дни преди решението за митата

Коментари

  Все още няма направени коментари!
 Вашият коментар 

anti robot anti robot anti robot anti robot

   Всички полета са задължителни!

Разпечатай 
[Назад] [Начало] [Горе]

Всички материали са собственост на Info.Mitnica.com
Публикуването им без знанието и съгласието на авторите е забранено!