Новини

Школата за митнически кучета отбеляза своята 20-годишнина с демонстрация на питомците

342 разглеждания от 27 май 2024 г.

    20-годишнината на Школата за митнически кучета на Агенция „Митници“, намираща в Балчик, беше отбелязана с демонстрация на работата на екипите водач и куче пред ученици.
    На уменията на четириногите митнически служители се порадваха деца от Клуба за превенции при 4-та Езикова гимназия „Фредерик Жолио Кюри“ – Варна. Кучетата Гари, Гая и Мая, както и техните водачи от отдел „Борба с наркотрафика“ на МП Летище София и МП Кулата, показаха нагледно как претърсват превозни средства и пратки, за да открият наркотици.
    В 20-годишната история на школата са обучени над 100 детекторни кучета за разкриване на наркотични вещества, тютюневи изделия и банкноти, подготвени да работят с митническите служители по границите и в страната.
    Школата за митнически кучета в гр.Балчик е създадена с помощта на Програма ФАР и методическата подкрепа на Германската митническа администрация. Официалното й откриване се състои в края на 2003 г., а нейните преподаватели са се обучавали на най-добрите методологични практики в школите за митнически кучета в Германия и Чехия.

Школата за митнически кучета отбеляза своята 20-годишнина с демонстрация на питомците

Коментари

митничар съкратен от Танов
2024-05-27 20:46:00
  Защо никой не коментира Киро-Кучето и Стефан-Кучето, които по мое време откриваха "Дрогата"
 Вашият коментар 

anti robot anti robot anti robot anti robot

   Всички полета са задължителни!

Разпечатай 
[Назад] [Начало] [Горе]

Всички материали са собственост на Info.Mitnica.com
Публикуването им без знанието и съгласието на авторите е забранено!