Новини

Агенция Митници е с най-висок рейтинг в своята категория в ежегодното проучване на Програма Достъп до информация

248 разглеждания от 22 май 2024 г.

    Агенция „Митници“ оглавява рейтинга на държавните институции, създадени със закон, в последното представяне на резултатите от Гражданския одит на активната прозрачност 2024 на Програма „Достъп до информация“ (ПДИ).
   
    Всяка година ПДИ осъществява одит на интернет страниците на административните структури на изпълнителната власт на централно, териториално и местно ниво, включително общините, публичноправни субекти и независими органи на власт. Целта на проучването е да се оцени как институциите изпълняват задълженията си по Закона за достъп до обществена информация за активно публикуване в интернет и как отговарят на електронни заявления.
   
    Тази година одитът е проведен от 01 март до 30 април. В рамките на проучването експертите от Програмата са разгледали публикуването на институционалната, оперативна и финансова информация на интернет страниците на ведомствата, секциите „Достъп до информация“, работата с електронни заявления и др.
   
    Агенция „Митници“ е класирана на първо място сред държавните институции, създадени със закон, и същевременно заема 13-то място в сравнителния рейтинг на 560-те проверени административни структури, изкачвайки се с четири пункта спрямо 2023 година.
   
    Резултатите от Гражданския одит на активната прозрачност и рейтингите на институциите можете да видите тук.

Коментари

  Все още няма направени коментари!
 Вашият коментар 

anti robot anti robot anti robot anti robot

   Всички полета са задължителни!

Разпечатай 
[Назад] [Начало] [Горе]

Всички материали са собственост на Info.Mitnica.com
Публикуването им без знанието и съгласието на авторите е забранено!