Новини

Смениха шефовете на пунктове "Капитан Андреево", "Калотина" и "Лесово"

136 разглеждания от 25 март 2024 г.

    Сериозни кадрови промени са извършени през седмицата в Агенция "Митници" и сред началниците на няколко ключови митнически пунктове. На страницата на агенция "Митници" няма съобщение за рокадите.
   
    На мястото на Лъчезар Кръстев за зам.-директор на агенцията е назначен Георги Александров. Новият шеф има дългогодишен административен опит извън агенцията и ще работи с нов екип от заместници с дълъг опит в системата на митниците. След като преди около месец управлението на агенцията пое Петя Банкова, последваха кадрови промени и по места. За директор на Териториална дирекция "Митница Пловдив" бе назначен Мирослав Беляшки, който наследява на поста Евелина Харизанова.
   
    Сменени са и началниците митническите пунктове "Калотина", "Капитан Андреево" и "Лесово", както и ръководителите на смени на трите пункта. На МП "Калотина" досегашният началник Никола Караиванов, който е от Свиленград и от 2021 г. ръководеше пункта, се сменя с Райчо Соколов, който е дългогодишен служител и бивш началник на пункта. Преди да бъде командирован за три години на Калотина, Караиванов бе инспектор в митническото бюро в Свиленград.
   
    На МП "Лесово", където началникът беше командирован служител, ръководството вече поема Мирослав Сарандиев, който е служител на ТД "Митница Бургас" - МП "Капитан Андреево" и в предишен период вече е ръководил МП Лесово.
   
    На МП "Капитан Андреево" началник на пункта става Мария Диманова, дългогодишен митнически служител тук. Тя поема поста от Георги Господинов, управлявал от 2021 г. досега пункта. Началниците на смени на "Капитан Андреево" също са променени Досегашните ръководители преминават на други длъжности.
   
    Преди дни агенция "Митници" съобщи официално, че по повод сигнали за поискани подкупи, постъпили от австрийското правителство и други партньорски служби, 20 митнически служители са временно отстранени от работа и срещу тях е започнала вътрешна проверка. Проверките са във връзка с информации, че на австрийски превозвачи са искани подкупи, за да не бъдат подлагани на митническа проверка и да не чакат на българската граница

Смениха шефовете на пунктове

Коментари

ясно
2024-03-25 15:08:00
  Сменят началници на гранични пунктове с Турция, а техния началник шефа на Митница Бургас си седи защото не могат да го пипнат заради неплатената отпуска за 6 месеца, която си пусна от началото на годината.
 Вашият коментар 

anti robot anti robot anti robot anti robot

   Всички полета са задължителни!

Разпечатай 
[Назад] [Начало] [Горе]

Всички материали са собственост на Info.Mitnica.com
Публикуването им без знанието и съгласието на авторите е забранено!