Новини

Комисията пуска портала Access2Markets в подкрепа на търговията с трети страни от малкия бизнес

381 разглеждания от 16 октомври 2020 г.

    Днес Европейската комисия стартира онлайн портала Access2Markets, за да помогне на малките и средни фирми да търгуват извън границите на ЕС.
    Новият портал предоставя информация на заинтересованите страни за по-добро разбиране на търговските споразумения и помага на компаниите да се уверят, че техните продукти могат да ползват митнически преференции. Той ще обслужва както компании, които вече търгуват в международен мащаб, така и тези, които тепърва започват да проучват възможностите на външните пазари.
    Европейският съюз има широка мрежа от търговски споразумения с над 70 държави и региони и в момента преговаря за множество нови сделки. Access2Markets опростява този сложен набор от правила, така че по-малките фирми да имат по-лесен достъп до съответната информация. Конкретно Access2Markets предоставя условията за търговия за внос на стоки в ЕС и за износ на стоки на над 120 чуждестранни пазара.
    Порталът позволява на компаниите да търсят следните подробности за внесени и изнесени стоки, само с няколко кликвания:
    • Тарифи
    • Данъци
    • Правила за произход
    • Изисквания към продукта
    • Митнически процедури
    • Търговски бариери
    • Статистика на търговския поток
    Новият портал Access2Markets включва също обяснения, уроци и често задавани въпроси, за да помогне на както на нови, така и на опитни търговци да анализират ползите от търговията с всеки от търговските партньори на ЕС. Той предоставя преглед на законодателството на ЕС за продукти и услуги, както и данни за контакт с митниците и други публични органи в държавите-членки на ЕС и с търговските партньори на ЕС. Бизнесът може също да използва портала, за да се свърже с ГД „ТЪРГОВИЯ“, за да докладва за търговските пречки, които срещат.
    Инструментът за самооценка на Access2Markets, ROSA, предоставя специална помощ за правилата, които определят „икономическата националност“ на даден продукт, известени като „правила за произход“. Те са пригодени за всяка търговска сделка, като гарантират, че чувствителните пазарни сектори са защитени и че компаниите могат да искат намаление или премахване на мита, както е посочено в споразумението.
    Всеки продукт, търгуван в международен план, има тарифен код, който определя какви вносни мита и национални или местни данъци трябва да бъдат платени. В Access2Markets бизнесът може да намери не само кода, но и какви задължения трябва да плати във всяка юрисдикция. Инструментът My Trade Assistant дава възможност на предприятията да търсят информация за мита, данъци, правила за продукти и изисквания за всеки отделен продукт за всеки пазар.
    Порталът е оптимизиран за използване на смартфони и таблети. Той включва множество допълнителни лесни за ползване функции, които да помогнат на икономическите оператори да извлекат максимума от търговските споразумения на ЕС. И, разбира се, това е напълно безплатно.
   
   
   

Коментари

  Все още няма направени коментари!
 Вашият коментар 

anti robot anti robot anti robot anti robot

   Всички полета са задължителни!

Разпечатай 
[Назад] [Начало] [Горе]

Всички материали са собственост на Info.Mitnica.com
Публикуването им без знанието и съгласието на авторите е забранено!