Новини

България се учи от Сърбия как да се бори с черния пазар на горива

231 разглеждания от 28 юли 2017 г.

    С прилаганите в Сърбия мерки за предотвратяване на нерегламентираната продажба на горива се запозна българска делегация, водена от зам.-министъра на финансите Бойко Атанасов, съобщи Министерството на финансите.
   
    В Сърбия е въведено нано-маркиране на горивата от февруари 2014 г. Данните показват, че ефектът от въвеждането на нанотехнологията се изразява в повишаване на приходите от ДДС и акцизи, като същевременно се е подобрило качеството на горивата и е намалял вносът на тежки масла. Себестойността на наномаркера е 2.5 евро на 1000 литра, тоест около половин стотинка на литър гориво.
   
    Работното посещение на българската делегация в Сърбия на 26 и 27 юли 2017 г. е осъществено по искане на българската страна.
    Водената от зам.-министър Атанасов българска делегация включваше и директора на Агенция "Митници" Георги Костов, изпълнителния директор на НАП Галя Димитрова и експерти от двете приходни агенции. Те проведоха срещи с министъра на икономиката на Сърбия Александър Антич, с държавния секретар на сръбското Министерството на финансите Ненад Миялович и с експерти от финансовото министерство и Министерството
    на енергетиката.
   
    Зам.-министър Атанасов е отправил официална покана от името на министър Владислав Горанов към сръбския му колега Душан Вуйович да посети България през есента, с цел споделяне на добри практики и подобряване на сътрудничеството между приходните администрации на двете държави.

Коментари

  Все още няма направени коментари!
 Вашият коментар 

anti robot anti robot anti robot anti robot

   Всички полета са задължителни!
Разпечатай 
[Назад] [Начало] [Горе]

Всички материали са собственост на Info.Mitnica.com
Публикуването им без знанието и съгласието на авторите е забранено!