Новини

Съдът в Генерал Тошево назначи нова експертиза по делото за участие в контрабанда срещу двама митничари

898 разглеждания от 04 април 2006 г.

    Районният съд в Генерал Тошево назначи нова тройна експертиза по делото за участие в контрабанда срещу двамата митнически служители от граничния пункт "Кардам" Краснодар Найденов и Георги Кючуков, съобщи БНР.
    На 8 юли миналата година двамата митничари били нощна смяна на ГКПП Кардам. Георги Кючуков, дежурен на гише "Влизане", Краснодар Найденов, старши на смяна.
    Около 21 ч. Красимир Вълчев от Русе влиза в България с лека кола, натоварена със тока, а Маргарита Кръстева минала българо-румънската граница пеш. Половин час по-късно колата е спряна от Гранична полиция за рутинна проверка и става ясно, че стоката не е обмитена. Русенските търговци са излизали от България на 3-4 дни през Дунав мост, а са се прибирали през граничния пункт "Кардам", когато двамата митничари са били на смяна.
    Първоначално стоката е оценена за 27 000 лева, което е контрабанда в големи размери. По-късно оценката пада на 7000 лева. Днес съдът назначи нова тройна експертиза на стоките, заради голямото разминаване. Митничарите и търговците са с парична гаранция.
   
    Източник: Агенция "Фокус"

Коментари

  Все още няма направени коментари!
 Вашият коментар 

anti robot anti robot anti robot anti robot

   Всички полета са задължителни!
Разпечатай 
[Назад] [Начало] [Горе]

Всички материали са собственост на Info.Mitnica.com
Публикуването им без знанието и съгласието на авторите е забранено!

Магистър - Валутен, митнически и данъчен контрол